Askerde Tören Mangasında Olmak

Askerde Tören Birliğinde Olmak

Askerde çeşitli törenlere katılmak için hazırlanan tören mangaları ya da diğer adıyla tören birlikleri bulunur. Bu tören birliklerinde görev alan askerler genelde boyu uzun, eli yüzü düzgün ve genelde görünen yerde dövmesi olmayan kişiler arasından tercih edilir. Ancak asker sayısı yeterli değilse her boydan askerde tören takımındaki yerini alır. Tören birliğindeki askerler özel tören kıyafeti giyerler. Tabi tören kıyafetleri her tören için giyilmez. Peki tören birliğine neye göre seçerler, hangi bölükten adamlar tören birliği olur, tören birliği hangi törenlere katılır nedir ne değildir gelin detaylı inceleyelim.

Tören Birliğine Asker Neye Göre Seçilir?

Tören birliğinde asker olmak için Emniyet ve Muhafız Bölüğünde olmanız gerekir. Bu bölük dışında İnzibat askerleri de törenlere katılır. Bu bölüklere er seçerken uzun boylu olmasına dikkat edilse de başka bölüklerden ya da başka şehirlerden gönderilen askerlerde dikkat edilmeden bu bölüklere gönderilir. Yani Emniyet Muhafız Bölüğünde ya da İnzibatta 1.60 boyunda adam görürseniz şaşırmayın. O adamları seçmemişlerdir onları sistemden Kara Kuvvetleri göndermiştir. Onun dışındaki erleri, eli yüzü düzgün, dövmesi en azından görünen yerde olmayan adamlardan seçerler.

Tören Birliği Ne Yapar?

Tören birliğinde yer alan askerlere tören kıyafetleri, G3 Piyade Tüfeği ya da M1 verilir. Aşağıda detaylı olarak belirttiğimiz törenlerde Tüfek Omza, Selam Dur gibi komutları, yürüyüşleri tek bir vücutmuş gibi sistematik yaparlar. Hemen hemen her gün tören için Tüfek çalışırlar.

Tören birliğinde ayrıca Bayrak Kıtası bulunur. Bayrak Kıtası 3 asker ve 1 komutandan oluşur. 3 askerden birisi bayrağı taşır. Bayrak kıtası, Yemin törenlerinde olur. Bayrak kıtası yemin törenleri başlangıcında Tören birliğinden ayrı olarak yürür, protokoldeki yerini alır. Bu yürüyüş esnasında törendeki herkes bayrak kıtasına selam durur. Daha sonra bayrak kıtası yerine geçerek Tören Birliğine katılır.

Tören Birliğindeki askerler tören dışında kendi görev yerlerinde olurlar. Tören birlikleri bazen tek bir bölükten oluşurken bazende birçok bölükten oluşuturulabilir.

Tören Mangasındaki Askerler Hangi Törenlere Katılır?

Tören Birlikleri bazen tek manga bazense tüm birlik olarak aşağıdaki törenlere katılırlar.

  • Şehit ve Gazi cenazeleri
  • Havaalanından şehit cenazesi karşılama
  • Bedelli, Uzman Çavuş ve 6 aylık asker yemin törenleri
  • Kışlaya Cumhurbaşkanı, Bakan veya Üst rütbeli komutan gelirse,
  • Havaalanında Cumhurbaşkanı/Bakan/Komutan karşılama
  • 29 Ekim, 23 Nisan, 19 Mayıs, 30 Ağustos gibi bayramlar
  • Her Pazartesi karşılama, her Cuma uğurlama şeklinde bir manga sürekli Kışlanın en üst rütbeli komutanını karşılar veya uğurlar.

Bu törenler hafta sonuna ya da hafta içine denk gelebilir. Bu nedenle hafta sonu çarşılar tören nedeniyle kilitlenebilir. Törenler sadece kışlada yapılmaz. Tören için şehir meydanına, bulunduğunuz yere yakın çeşitli şehirlere sizleri götürebilirler.

Tören Birliği

Tören Birliği Kıyafetleri Nasıl Olur?

Tören Birliğinde yer alan askerlerin tören için giydikleri kıyafetler normal askeri kamuflajdan farklıdır. Ancak bu tören kıyafetleri her tören için giyilmez. Tören birliği kıyafetinde;

  • Pantolon
  • Uzun ceket (Trençkot gibi)
  • Boyunluk
  • Kemer
  • Kaput denilen uzun Parka (Kış Aylarında)
  • Eldiven
  • Bot (Tercihen)

verilen kıyafetlerdir. Askerlik sonunda sizden alınır. Her tören öncesi ütülenmesi gerekir. Sürekli temiz tutulmalıdır. Yıkanma şansı yoktur.

Örnek tören birliği kıyafeti
Örnek Tören Birliği Asker Kıyafeti

Tören Birliğindeki Askerler Nöbet Tutar mı?

Tören birliğinde yer alan askerler eğer tören yoksa her asker gibi nöbetlerini tutarlar. Ancak tören olursa nöbetleri paraflanır.

Tören Mangası Hangi Bölüklerden Seçilir?

Tören Birliği görevi askeriyede Emniyet ve Muhafız Bölüğünün sorumluluğunda olsa da bir çok askeriyeye değişiklik gösterebilir. Emniyet ve Muhafız Bölüğü dışında bazı kışlalarda Karargah Bölüğü’de Tören Birliği görevi yapabilmektedir. İnzibat ise daha çok cenaze törenlerinde tabut bayraklama ve taşıma için yer alır. Diğer törenlerde ise binevi güvenlik görevlisi gibi sadece dururlar. Yüzleride tribüne dönük olur.

Bunun dışında soru ve görüşlerinizi aşağıdan yorum olarak bizimle paylaşabilirsiniz.

Tartışmaya katılın