Garanti Bankası Online Sınav Nasıl Oluyor?

Garanti Bankası yeni adıyla Garanti BBVA işe alımlarda başvuran adayları online sınava tabi tutuyor. Garanti Bankasının Müşteri Danışmanı pozisyonu için başvuran ve online sınavına giren biri olarak size tecrübelerimi aktaracağım. Hatta tecrübelerimi aktarırken sınavı görmüş biri olarak Garanti Bankası Online Sınav Sorularını da sizlerle paylaşacağım.

Garanti Bankası Online Sınav Nasıl Yapılıyor?

Garanti Bankasına iş başvurunuzu yaptıktan sonra size banka yetkili personelince bir telefon geliyor. Özellikle yabancı numaraları açmıyorsanız, bu dönemde daha dikkatli olmalısınız. Çünkü kesinlikle banka tarafından aranacaksınız. Arayan İnsan Kaynakları ya da banka personeli sizden özellikle bir mail adresi istiyor ve online sınava gireceğinizi söyleyerek detayları mailinize gönderiyorlar. Öncelikle bilgilendirme maili geliyor ve bu mailde size online sınavın linklerini göndereceklerini belirtiyorlar. Bu mailde ayrıca ne zamana kadar online mülakatı tamamlamanız gerektiği de belirtiliyor.

Ben Garanti Bankasının Müşteri Danışmanlığı için Online Sınava girmiştim. Bu online sınavlar 2 sınavdan oluşuyor. Birinci aşamada Bankacılığa Giriş – Genel Yetenek sınavı, ikinci aşamada Bankacılığa Giriş – Dikkat sınavı bulunmaktadır. Genel Yetenek sınavını bitirdikten sonra Dikkat sınavına otomatik olarak yönlendiriliyorsunuz.

Gireceğiniz 2 sınavda da 40 soru soruluyor. İlk aşamadaki sınavda 40 dakika da 40 soru çözmeniz gerekirken, ikinci aşamadaki sınavda 14/15 dakika gibi bir sürede 40 soru çözmeniz gerekiyor.

Online Sınav Öncesi Nelere Dikkat Edilmeli?

Gireceğiniz online sınav olduğu için öncelikle internetinizin çok kötü olmaması gerekiyor. Sınavın uygulanabilmesi için bilgisayarında mikrofon ve kameranın olması ve aktif bir şekilde çalışması gerekmektedir. Online sınavda karşınızda başka bir insan olmuyor sadece sizi kamera kaydına alıyorlar. Kamera kaydı olacağı için giyim konusuna da dikkat etmelisiniz. Mailinize gönderilen sınav bağlantı linkini açmak için Chrome, Mozilla, Firefox gibi tarayıcılar kullanmanızı öneririm.

Garanti Bankası Online Sınav Soruları 2020

Garanti Bankası Online Sınav Sorularında; paragrafta anlam, yazım yanlışları, matematik soruları, mantık soruları ve dikkat soruları gibi çeşitli alanlardan sorular sorulmaktadır. Bu sınavlarda çoğu aday sürenin az olmasından şikayetçidir. Sizde bunu dikkate alarak sınava girmelisiniz.

Garanti Bankası Online Sınav Soruları ve Cevapları

1.Aşağıdaki cümlelerde geçen altı çizili sözcüklerin hangisi gerçek anlamında kullanılmıştır?

A) Sütü süzdükten sonra iyice kaynatmalısın.

B) Çocuğun gözlerinden zeka fışkırıyordu.

C) Bu kadar saf olabilmene şaşırıyorum doğrusu.

D) Yaşlı adamın söyledikleri bulunmaz bir

E) Kadın bu altın kalpli adama bir türlü kızamıyordu.


2.Aşağıdaki cümlelerde bulunan eylemlerden hangisinin gerçekleşme zamanı bellidir?

A) Bize de iki ekmek

B) Hayatı doyasıya yaşayın.

C) Bu soruları çabucak çözmelisin.

D) Ödevlerini bilirsen iyi

E) Pazardan yiyecek bir şeyler aldık.


3.Aşağıdakilerden hangisinde “aramak” sözcüğü “Üniversiteye geldiği ilk günden annesini aramaya başlamıştı.” cümlesindeki anlamıyla kullanılmıştır?

A) Bir hayli zaman evin içinde bir şeyler aradı.

B) Ben insanlarda güzellik aramam, önemli olan dürüstlüktür.

C) Memlekete gittiğimde Ankara’nın kalabalığını bile aradım.

D) Büyükannemi uzun zamandır neden aramıyorsun?

E) İnsan bir kez düştü mü ne arayan olur ne


4.Aşağıdaki cümlelerde altı çizili sözlerden hangisi “ikileme” değildir?

A) Duyduklarını güle oynaya anlattı.

B) Gördüklerini iki gözü iki çeşme anlattı.

C) İçine karıştığı olayları isteksiz isteksiz anlattı.

D) Başına gelenleri, enine boyuna anlattı.

E) Düşündüklerini açık seçik anlattı.


5. “Çalakalem yazdığım şiirler bile beğeniliyordu.”

Bu cümlede geçen “çalakalem” sözü yerine aşağıdakilerden hangisi getirilemez?

A) gelişigüzel

B) üstünkörü

C) rastgele

D) özenerek

E) karadüzen


6. Bir karışımda x maddesinden 250 gr, y maddesinden 350 gr ve z maddesinden 400 gr vardır. X maddesinin bu karışımdaki miktarı % kaçtır?

A) 25

B) 30

C) 32

D) 42

E) 48


7. 4 katının 2 fazlası, 2 katının 4 fazlasına eşit olan sayı aşağıdakilerden hangisidir?

A) 5

B) 4

C) 3

D) 2

E) 1


8. a ile b’ nin aritmetik ortalaması 10, b ile c’ nin aritmetik ortalaması 15, a ile c’ nin aritmetik ortalaması 20 olduğuna göre a, b, c’ nin aritmetik ortalaması kaçtır?

A) 10

B) 12

C) 14

D) 15

E) 20


9. (AB9) ve (BA2) üç basamaklı birer doğal sayıdır. AB9=BA2 277 olduğuna göre A B toplamı en az kaçtır?

A) 5

B) 7

C) 9

D) 13

E) 15


10. Karesinin 2 eksiği, 2 eksiğinin karesine eşit olan sayı kaçtır?

A) 1/2

B) 1

C) 3/2

D) 2

E) 5/2garanti bankası müşteri danışmanı

Cevaplar: 1-A 2-E 3-C 4-B 5-D 6-A 7-E 8-D 9-A 10-C

Bu soruların dışında görsel zeka soruları da oldukça fazla gelmektedir. Örneğin; Resimde ? konulan yere aşağıdaki görsellerden hangisi gelmelidir? gibi.

Garanti Bankası Online Sınav Sonuçları Ne Zaman Açıklanır?

Garanti Bankası online sınav sonuçları 2 ile 7 gün arasında açıklanıyor. Sanırım bu süre başvuru sayılarına göre değişkenlik gösteriyor. Sınav sonucunuz mail adresinize gönderiliyor. Benim sınav sonucum olumsuz olduğu için aynen bu şekilde bir mail almıştım.

“Değerli ALİ VELİ;

Online gerçekleştirdiğimiz sınavımıza katıldığın için teşekkür ederiz. Sınavınız insan kaynakları uzmanlarımız tarafından incelenmiş ve olumsuz olarak değerlendirilmiştir.

Bize sağlamış olduğun bilgileri veri tabanımızda saklamaya devam edeceğiz. Sınava girdiğin tarihten itibaren  en az 1 yıl sonra kriterlere uygun olman durumunda gişe asistanı, çağrı merkezi ve operasyon asistanlığı sınavlarımıza tekrar başvuru yapabilirsin.

Bankamızın sunabileceği kariyer fırsatlarını incelemeye devam etmeni, özgeçmiş bilgilerinde değişiklik olması halinde, bilgilerini güncellemeni ve özelliklerine daha uygun olabilecek pozisyonlarımıza https://kariyer.garantibbva.com.tr adresimizden başvurmanı rica ederiz.

Yeni kariyer fırsatlarında görüşmeyi dileriz.

Garanti BBVA İnsan Kaynakları”

Tartışmaya katılın



Arşivler

Sponsor